- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pstruh | 130 |
Citrony | 10 |
Česnek | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 7 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Zelí bílé hlávkové | 130 |
Křen | 5 |
Petržel - nať | 5 |
Chléb pšeničný bílý průměr | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1611 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté a osušené porce ryby pokapeme citrónovou šťávou nebo citrínem, osolíme, opepříme, potřeme lisovaným česnekem z obou stran. Mouku smícháme se sladkou mletou paprikou, obalíme v ní porce ryb a položíme na olejem vytřený pekáček. Dáme péct do trouby, mírně podlijeme vodou a během pečení poléváme vypečenou šťávou. Hlávkové zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, vmícháme strouhaný křen a sekanou petrželku. Z vody, soli, pepře, sladidla a octa připravíme zálivku, přidáme k zelí a necháme rozležet. Pečenou rybu podáváme s chlebem a zelným křenovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.